DE GESCHIEDENIS VAN HOEVE DIJZICHT

GESCHIEDENIS

HERENHUIS ‘DIJKSICHT’

Dijkzicht is één van de historische boerderijen in de polder Achthoven. Al op een kaart uit 1615 van het Hoogheemraadschap van Rijnland is op deze plek een behuizing getekend. In de 18de eeuw stond aan de zuidkant van de boerenwoning, met uitzicht op de Oude Rijn, het herenhuis ‘Dijksicht’. De buitenplaats had behangsels in de kamers, en buiten een verguld beeld Triton, een orangerie, vazen op een voetstuk, zitbanken met ornamenten en ‘tuinsieraden’.

MELKVEE BOERDERIJ

ORIGINELE MELKVEEBOERDERIJ

De hoeve heeft in de afgelopen eeuwen allerlei, vaak praktische, veranderingen ondergaan. In de 19de eeuw werd bijvoorbeeld aan de westkant een zomerhuis gebouwd. Daar kon in de zomer zuivel worden bereid, brood gebakken of vlees gebraden. Het diende ook wel als woonruimte voor het boerengezin in de zomermaanden. Dat Dijkzicht van oudsher een echte melkveeboerderij is kun je zien aan de melkkelder met de opkamer erboven, links van het deftige voorhuis.

In de 19de eeuw kreeg de familie Broekhuyzen het complex in bezit. Dochter Antje trouwde in 1844 met veehouder Willem Bos. Hun zoon Cornelis nam de boerderij over. Diens kleinzoon Kees Bos was de laatste Bos op Dijkzicht. Uit zijn tijd dateert de ligboxstal.

FAMILIE DORREPAAL

HUISSTAL VERBOUWD VOOR FEESTEN

Aad en Jantine Dorrepaal kochten de boerderij in 1996. Het zomerhuis is het dagelijks hart van de boerderij waar wordt gekookt en gegeten. Aad en Jantine hebben de voormalige huisstal verbouwd tot een fraaie ruimte voor feesten, partijen en andere activiteiten. Tussen huisstal en zomerhuis hebben ze een tuinterras aangelegd. De zes kinderen van Aad en Jantine runnen, met hun ‘schoonkinderen’, mee waar nodig.

TROUWLOCATIE    VAN A TOT Z

OP ÉÉN LOCATIE TROUWEN, RECEPTIE, DINEREN EN FEEST. VRAAG NAAR ONZE VELE MOGELIJKHEDEN.

UNIEK     BBQ-RESTAURANT

HOEVE DIJKZICHT START DEZE ZOMER EEN UNIEK BBQ-RESTAURANT. VOLG ONS OP FACEBOOK.

OFFICIELE

BEDRIJVEN EN VERENIGINGEN

TRAINING EN WORKSHOPS

EEN WAARDIG AFSCHEID

Dijkzicht is één van de historische boerderijen in de polder Achthoven. Al op een kaart uit 1615 van het Hoogheemraadschap van Rijnland is op deze plek een behuizing getekend. Nu verbouwd tot unieke feestlocatie.

Bezoek op vrijdag en zaterdag ook onze Vleesboerderij voor #puur en #eerlijk vlees. U kunt ook uw vlees online bestellen en thuis laten bezorgen.

Bekijk de site

Achter onze Hoeve hebben wij ook een prachtige boerencamping met prachtige verharde plaatsen en oneindig mooi uitzicht.

Bekijk de site

Dit vertellen onze klanten

Alex Van Bochove
Alex Van Bochove
Augustus 23, 2021.
Op deze prachtige locatie genoten van een heerlijke bbq. Met vlees uit de eigen slagerij. Het wss top!! Ook de bediening was super! Gemoedelijk en gastvrij. De kindeen hebben genoten in de speeltuin.
Axel Westerweel
Axel Westerweel
Augustus 22, 2021.
Marieke Meeteren, van
Marieke Meeteren, van
Augustus 21, 2021.
Heerlijk gegeten, met passie bereid. En genoten van de verhalen van papa over de boerderij.
Hans Smeyers
Hans Smeyers
Augustus 13, 2021.
Leuke plaats om te verblijven!
Kirsten Groen
Kirsten Groen
Juli 22, 2021.
paul van Otterdijk
paul van Otterdijk
Juli 14, 2021.
Een dagje hier gestaan met onze caravan. We werden hartelijk ontvangen door de gastheer en gastvrouw van deze prachtige locatie. Tevens kregen we een rondleiding en uitleg over hoe alles ontstaan is. Tot wat het nu is. Leuke bijkomstigheid was dat de zoon des huizes een slagerij op deze locatie had waar wij dankbaar gebruik van hebben gemaakt. Al met al voor ons een hele dikke voldoende voor en de gastvrijheid en de leuke locatie.
Chris Moes
Chris Moes
Juli 11, 2021.
Beginnende camping voor campers, caravans en tenten op mooie locatie. Goede uitvalsbasis voor bezoek aan Leiden en Naturalis.
jaap de jong
jaap de jong
Juni 12, 2021.
Gerard van der Wart
Gerard van der Wart
Juni 11, 2021.
Nic Van Veldhuizen
Nic Van Veldhuizen
Juni 11, 2021.
Op deze plek als Babs een trouw ceremonie gedaan. 💞💍 Wat een aangename verassing! Alles klopt hier bij Hoeve Dijkzicht. Boven aan staat de gastvrijheid van de eigenaars. Ik hoop snel weer terug te mogen komen.